Potatis - ris- pasta

pasta med köttfärssåsPasta behöver mycket vatten och många sorter har lite längre koktid så det är ju enklast och billigast att göra när man har tillgång till el men visst är det gott att ha nån gång ibland i alla fall och då kan man välja pastaskruvar, snabbmakaroner eller tunnare spagetti.

 

Missa inte att testa rårivna morötter till pasta, det är verkligen jättegott!

 

Man kan förstås lika gärna ha ris till köttfärssåsen och ris går väldigt snabbt att koka. Tänk bara på att skölja riset noga så att du får bort eventuella arsenikrester! Koka upp vattnet, i med ris och salt och låt stå med lock på på avstängd platta i 20 minuter.

 

Potatis är väldigt gott och praktiskt, det är nog det tillbehör vi använder mest. Vi skalar aldrig och så skär vi i mindre bitar så blir koktiden kortare. Det är också gott att stuva potatis i lite gräddmjölk, det blir krämigt och gott av stärkelsen i potatisen.

 

potatissoppaPotatis- och purjolökssoppa är en riktig höjdare och man behöver inte passera potatis och purjo, det är väldigt gott med bitar i soppan med!Coop Extra potatissallad

Potatissallad är praktiskt och passar utmärkt till Grillad kyckling, kallrökt lax, kassler, skinka, rostbiff eller pulled pork m.m.. Jag använder Coop Extras potatissllad. Dels är den billigast och dels är den lättare än de andra sen har jag i hackat äpple, finhackad lök, mycket dill, citronpeppar, lite salt och lite olivolja. Det blir jättegott!